Flyselskapet Luxair fra Luxembourg har i dag inngått en avtale med den amerikanske flyprodusenten Boeing om kjøp og leie av flytypen 737 MAX. Luxair vil i første omgang lease to Boeing 737-8 MAX som skal leveres til sommeren, noe som sikrer at flyselskapet gir sine kunder økt kapasitet og forbindelse til flere destinasjoner for den travle sommersesongen. 

Flyselskapet har i tillegg lagt inn en direkte bestilling for to Boeing 737-8 MAX.

Ettersom det er forsinkelser i å få levert fly nå på grunn av mangel på deler fra underleverandører og mangel på arbeidskraft, velger Luxair å leie to MAX-fly frem til selskapets to nye MAX som er kjøpt vil bli levert.

-I dag er en god dag for Luxair, våre ansatte og våre verdsatte kunder. Luxair tok et stort skritt i retning av å sikre sin rolle som kvalitetsflyselskapet i Luxembourg og Storregionen. Jeg vil takke styret vårt for denne tillitshandlingen, våre ansatte som har hjulpet oss de siste årene, alle våre verdsatte kunder og Cargolux. I dag er bare begynnelsen på reisen for å sikre Luxairs langsiktige fremtid . Mye mer er ennå å komme, sier Gilles Feith , Luxairs administrerende direktør.

Luxair opererer en flåte på 19 fly, inkludert åtte 737NG.

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa med overskudd i fjor
Neste artikkelAlle F-35-fly må oppgraderes etter ulykke