Foto: Hans O. Nyborg

ORIX Aviation Systems Ltd i Irland har fått oppgaven med å selge eller få til en ny leasingavtale på fjorten fly i flåten til Norwegian. Flyene er 12 Boeing 737 MAX-8 med LEAP 1B-motorer, og to Boeing 787-9 med Trent 1000-motorer.

Alle de 14 flyene er for tiden leid til Norwegian Air Shuttle.

-Vi er veldig glade for å kunne tilby disse flyene til markedet. Vi ser frem til å presentere ORIX Aviation sine beste tjenester for remarketing og kapitalforvaltning med den ekstra fordelen at kundene våre får en utmerket mulighet til å sikre disse flyene gjennom lease eller salg. Disse fjorten 737 MAX 8- og 787-9-flyene vil presentere attraktive alternativer for våre flyselskaper og handelspartnere som søker å få tilgang til to av de mest drivstoffeffektive og ønskelige flytyper som er tilgjengelige, sier James Meyler, administrerende direktør i ORIX Aviation i en pressemelding.

Norwegian har 18 Boeing 737 MAX 8 i sin flåte i dag.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no