Skal tilby verdens største transportfly for kommersielle oppdrag

Foto: Hans Olav Nyborg

Antonov Airlines har valgt å legge ut verdens største transportfly, Antonov 225, for kommersiell fraktoppdrag. Spesialeflyet som det kun finnes ett flygende eksemplar av, skal supplere flåten med Antonov 124-fly, som selskapet har syv av fra før.

Det enorme flyet har i lang tid stått parkert på bakken mens det har blitt utført både vedlikehold og oppgradering av flyet, og er nå tilbake i tjeneste.

En av årsakene til at kjempeflyet nå flyttes over fra spesialtransport, til kommersielle oppdrag, er som følger av at konkurrenten Volga-Dnepr hadde et uhell med en av sine Antonov 124 i November.

LES OGSÅ: ANTONOV 124 SKLED AV RULLEBANEN

Derfor mener nå Antonov Airlines at kapasiteten på transportfly av denne typen er redusert, og behovet for at An-225 settes inn er til stede. Selv tror operatøren at det fortsatt er en mindre andel av oppdrag hvor kjempeflyet er det rette å bruke, men nå er det mulig for fraktbransjen å bestille bruken av flyet uten at det må være spesialoppdrag.

I utgangspunktet skal An-225 benyttes til livs-kritiske transportoppdrag, men samtidig fylle behovet som er i markedet heter det.

ANNONSE
Forrige artikkelSkal bygge ny Dornier 328 for kun en pilot i cockpiten
Neste artikkelFørste selskap i gang med MAX-flyninger