Hangar.no

Skal tilpasse Airbus A380 til å kunne bare ta med frakt i to etasjer

Det tyske selskapet Lufthansa Technik har fått et oppdrag med å bygge om et Airbus A380 til å kunne bare ta med frakt i to etasjer. Hvem som er kundene vil selskapet ikke ut med, men sier til tyske medier at det dreier seg om et Airbus A380-fly som skal kunne brukes både som fraktfly, og som passasjerfly.

Dette blir dermed det første A380 som får fraktmuligheter i kabinen, et konsept Airbus forsøkte å selge til flere kunder for 15 år siden, før prosjektet ble skrinlagt.

LT skal fjerne setene i kabinen og installere utstyr for å kunne montere fraktpaller i seteskinnene i gulvet i kabinen.

Utfordringen med å bruke Airbus A380 til frakt er begrensingene det gir med kun å bruke de ordinære flydørene, og ikke å kunne ha en større lasteluke inn i kabinen.

Lufthansa Technik skal samtidig som A380-flyet bygges om, få hele ombyggingsprogrammet godkjent og sertifisert av internasjonale luftfartsmyndigheter. Dette for å kunne få flyet godkjent til å kunne frakte paller med frakt på kabingulvet i to etasjer.

Flyprodusenten Airbus har også startet å tilby flyselskap muligheten til å få tilpasset Airbus A380, men også A350 og A330 til å kunne ta med bare frakt i kabinen.

Det er enormt med etterspørsel etter fraktfly på verdensmarkedet nå, noe som gjør at flere og flere selskap velger å få tilpasset flytyper til å frakte medisinsk utstyr og andre varer som rene fraktflyvninger.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer