Det tyske selskapet Lufthansa Technik har fått et oppdrag med å bygge om et Airbus A380 til å kunne bare ta med frakt i to etasjer. Hvem som er kundene vil selskapet ikke ut med, men sier til tyske medier at det dreier seg om et Airbus A380-fly som skal kunne brukes både som fraktfly, og som passasjerfly.

Dette blir dermed det første A380 som får fraktmuligheter i kabinen, et konsept Airbus forsøkte å selge til flere kunder for 15 år siden, før prosjektet ble skrinlagt.

LT skal fjerne setene i kabinen og installere utstyr for å kunne montere fraktpaller i seteskinnene i gulvet i kabinen.

Utfordringen med å bruke Airbus A380 til frakt er begrensingene det gir med kun å bruke de ordinære flydørene, og ikke å kunne ha en større lasteluke inn i kabinen.

Lufthansa Technik skal samtidig som A380-flyet bygges om, få hele ombyggingsprogrammet godkjent og sertifisert av internasjonale luftfartsmyndigheter. Dette for å kunne få flyet godkjent til å kunne frakte paller med frakt på kabingulvet i to etasjer.

Flyprodusenten Airbus har også startet å tilby flyselskap muligheten til å få tilpasset Airbus A380, men også A350 og A330 til å kunne ta med bare frakt i kabinen.

Det er enormt med etterspørsel etter fraktfly på verdensmarkedet nå, noe som gjør at flere og flere selskap velger å få tilpasset flytyper til å frakte medisinsk utstyr og andre varer som rene fraktflyvninger.

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe starter rute igjen fra Stokmarknes 8. mai
Neste artikkelEnda et flyselskap mot konkurs i Sør-Afrika