Foto: British Airways

Det britiske flyselskapet British Airways ville gjøre litt stas på både flyplasser, passasjerer og ansatte rundt markeringen av selskapets 100 årsdag i august. Den 25. august i år satte selskapet opp en Boeing 747 med ikoniske farger på, som skulle fly fra London til Manchester, Glasgow og Edinburgh.

Selskapet valgte ikke å annonsere eller gå ut med pressmelding om dette, men ryktene gikk fort og flyet ble raskt fylt opp av entusiaster og reisende som ville oppleve å fly Boeing 747 innlands i Storbritannia på den store dagen.

Det var nærmest fullt på flyet den 25. august og nå kunne alle bare glede seg. Men så kom den spesielle flyvningen på bordet til flere motstander-grupper av utbygging og støy fra London Heathrow-flyplassen, og saken fikk en ny vending.

De forskjellige gruppen med organisasjoner som er i mot støyforholdene rundt Heathrow ga flyselskapet klar beskjed at det var uansvarlig å fly et så stort og forurensende fly på en innlandsrute i Storbritannia. I to dager ble flyselskapet bombardert med protester rundt jubileumsflyvningen. Fredag endret flyselskapet flyvningen til å bli fløyet med et Airbus A320 og sendte ut kanselleringer samt tilbud om å få pengene tilbake for alle som hadde bestilt billett med jumbojet-flyet den 25. august.

Det kom ingen forklaring til passasjerene, bare at det hadde blitt et flybytte på denne flyvningen.

I følge Aviation News Online vil ikke flyselskapet uttale seg om saken som nå er godt omtalt i britiske medier.

https://twitter.com/CunningQuestion/status/1136966312243224577
ANNONSE
Forrige artikkelÅpner verdens korteste rute med verdens største passasjerfly -Airbus A380
Neste artikkelOverlevde flystyrt i innsjø i Ukraina