-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Foto: British Airways

Skulle fly Boeing 747 innlands på 100 årsdagen – Kansellerer alle billetter

Det britiske flyselskapet British Airways ville gjøre litt stas på både flyplasser, passasjerer og ansatte rundt markeringen av selskapets 100 årsdag i august. Den 25. august i år satte selskapet opp en Boeing 747 med ikoniske farger på, som skulle fly fra London til Manchester, Glasgow og Edinburgh.

Selskapet valgte ikke å annonsere eller gå ut med pressmelding om dette, men ryktene gikk fort og flyet ble raskt fylt opp av entusiaster og reisende som ville oppleve å fly Boeing 747 innlands i Storbritannia på den store dagen.

Det var nærmest fullt på flyet den 25. august og nå kunne alle bare glede seg. Men så kom den spesielle flyvningen på bordet til flere motstander-grupper av utbygging og støy fra London Heathrow-flyplassen, og saken fikk en ny vending.

De forskjellige gruppen med organisasjoner som er i mot støyforholdene rundt Heathrow ga flyselskapet klar beskjed at det var uansvarlig å fly et så stort og forurensende fly på en innlandsrute i Storbritannia. I to dager ble flyselskapet bombardert med protester rundt jubileumsflyvningen. Fredag endret flyselskapet flyvningen til å bli fløyet med et Airbus A320 og sendte ut kanselleringer samt tilbud om å få pengene tilbake for alle som hadde bestilt billett med jumbojet-flyet den 25. august.

Det kom ingen forklaring til passasjerene, bare at det hadde blitt et flybytte på denne flyvningen.

I følge Aviation News Online vil ikke flyselskapet uttale seg om saken som nå er godt omtalt i britiske medier.

Andre nyheter

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Nok et flyselskap forberede siste flyvning med Boeing 747 i passasjerutgave

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer