Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Skulle hente tilbake åtte Airbus A380 – nå ser det ut til å bli ingen

Det tyske konsernet Lufthansa valgte å parkere alle sine 14 Airbus A380 under den pågående pandemien med Covid-19. Planene fra selskapet var at åtte av disse flyene skulle tilbake i trafikk, dersom trafikken for langrutene ville ta seg opp igjen på kort sikt.

Nå innser selskapet at langdistanserutene nok ikke vil ta seg opp med det første. i følge nettstedet Aviation Week, er det derfor nær ved at Lufthansa bestemmer seg for ikke å hente tilbake noen av A380-flyene sine i trafikk.

Det betyr at selskapet trolig vil følge etter det franske selskapet Air France, og kvitter seg med de gigantiske passasjerflyene for godt.

Lufthansa-gruppen skal totalt pensjonere opp til 100 fly fra sin flåte. 70 av disse flyene er widebodies. Det inkluderer 13 Boeing 747-400, 43 Airbus A340 og seks MD-11F. Airbus A340 er fly både Swiss og Lufthansa opererer.

Andre nyheter

Virgin tilbyr billetter til en siste «flytur» med jumboen

Hans Olav Nyborg

EU forlenger flyforbud for Pakistan International

Hans Olav Nyborg

British Airways skal bevare «BOAC»-747

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer