Russiske myndigheter og ICR (Den russiske føderasjonens undersøkelseskommisjon) har i dag sluppet en ny video som viser ulykken med et Sukhoi-fly tilhørende det russiske flyselskapet Aeroflot i 2019.

Ulykken skjedde på flyplassen Sjeremetjevo ved Moskva.

I forbindelse med etterforskningen av ulykken 5. mai i fjor, er tiden nå kommet for å konkludere i hendelsen. ICR melder på sine nettsider at kapteinen som førte flyet vil bli tiltalt for å ha begått en straffbar handling i henhold til russiske lover.

Loven omfatter blant annet at en person skal ha uaktsomhet forårsaket alvorlig skade på menneskers helse, døden til to eller flere personer, og større skader.

I ulykken mistet 40 passasjerer og en av mannskapet livet, mens 10 passasjerer fikk alvorlige skader. Det var 78 personer ombord i tillegg til mannskapet på fem.

Cockpiten på det utbrente flyet – Etterforskere har ikke funnet noen tekniske feil på flyet.

Kapteinen blir tiltalt for å ha utført en landing som ikke står i kontrast til gjeldene regler og lover om utførelse av en landing med kommersielle fly. kommisjonen skriver i en pressemelding at pilotens forsøk på å gi skylden til at flyet hadde tekniske feil er undersøkt og bevist at ikke r tilfelle.

Havarikommisjonen har ikke funnet at det skal ha vært noen tekniske feil på selve Sukhoi-flyet, heter det. Flyet skal ha kommet med høy vertikal hastighet ned på rullebanen, gjort et hopp opp i luften igjen før det traff rullebanen på nytt. Deretter skal det ha sklidd sideveis før det stanset opp og det brøt ut brann i flyet.

Pilotene meldte at flyet ble truffet av lyn like før de skulle lande på rullebanen, og at flyet etter dette ble umulig å kontrollere. Dette tilbakevises av etterforskere hos IRC.

ANNONSE
Forrige artikkelFlytter oppstart av Oslo-rute til 1. juni
Neste artikkelHva skjedde med MD-11 prototypene?