Hangar.no

Slipper ny video som viser Aeroflot-Sukhoiulykke i 2019

Russiske myndigheter og ICR (Den russiske føderasjonens undersøkelseskommisjon) har i dag sluppet en ny video som viser ulykken med et Sukhoi-fly tilhørende det russiske flyselskapet Aeroflot i 2019.

Ulykken skjedde på flyplassen Sjeremetjevo ved Moskva.

I forbindelse med etterforskningen av ulykken 5. mai i fjor, er tiden nå kommet for å konkludere i hendelsen. ICR melder på sine nettsider at kapteinen som førte flyet vil bli tiltalt for å ha begått en straffbar handling i henhold til russiske lover.

Loven omfatter blant annet at en person skal ha uaktsomhet forårsaket alvorlig skade på menneskers helse, døden til to eller flere personer, og større skader.

I ulykken mistet 40 passasjerer og en av mannskapet livet, mens 10 passasjerer fikk alvorlige skader. Det var 78 personer ombord i tillegg til mannskapet på fem.

Cockpiten på det utbrente flyet – Etterforskere har ikke funnet noen tekniske feil på flyet.

Kapteinen blir tiltalt for å ha utført en landing som ikke står i kontrast til gjeldene regler og lover om utførelse av en landing med kommersielle fly. kommisjonen skriver i en pressemelding at pilotens forsøk på å gi skylden til at flyet hadde tekniske feil er undersøkt og bevist at ikke r tilfelle.

Havarikommisjonen har ikke funnet at det skal ha vært noen tekniske feil på selve Sukhoi-flyet, heter det. Flyet skal ha kommet med høy vertikal hastighet ned på rullebanen, gjort et hopp opp i luften igjen før det traff rullebanen på nytt. Deretter skal det ha sklidd sideveis før det stanset opp og det brøt ut brann i flyet.

Pilotene meldte at flyet ble truffet av lyn like før de skulle lande på rullebanen, og at flyet etter dette ble umulig å kontrollere. Dette tilbakevises av etterforskere hos IRC.

Andre nyheter

Landingshjulene knakk under landing

Hans Olav Nyborg

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer