Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Slutt for Alitalia – Starten for ITA Airlines

Det italienske flyselskapet Alitalia er snart historie. Med 6500 ansatte, ny logo, nye farger, og ingen gjeld skal selskapet nå startes på nytt som ITA (Italia Transporti Aero Spa).

Denne uken kom klarsignalet fra myndigheten til å etablere det nye flyselskapet, nå gjenstår en godkjennelse i det italienske parlamentet, om en måneds tid. Deretter skal selskapet godkjennes av konkurransemyndighetene i Italia før ITA kan starte sine flyvninger rett over nyttår.

Flere italienske ministre skrev i dag under på godkjennelsen for å opprette det nye selskapet, som får et styre på opp til ni medlemmer. Det er også satt krav til at minst tre av plassene i styret skal være kvinner.

ITA skal fly både til europeiske destinasjoner og innlands i Italia.

Andre nyheter

Relanserer britisk flyselskap i 2021

Hans Olav Nyborg

Legger ut Boeing 777 for salg

Hans Olav Nyborg

Torsdag morgen forlater de to siste Boeing 747 British Airways med synkronisert avgang

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer