6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Slutt for Joon – Air France vil kvitte seg med sporene så raskt som mulig

Air France la ned sitt datterselskap Joon offisielt 27. juni, nå ønsker selskapet å få vekk alle spor etter den kortlevde fiaskoen, det melder franske medier.

På lik linje men en lang rekke andre store flyselskap verden over hadde det franske selskapet et håp om å kapre yngre reisende med sitt nyeste skudd på stammen, Joon. Men både passasjerene og inntektene uteble.

For det franske folket var ikke Joon et alternativ i reisemåte, selskapet fikk raskt et rykte på seg for å være halvveis Air France, men ikke helt fullt ut de som ble forventet.

Selskapet ble startet opp i juni 2017 med første flyvning i desember samme år. Oslo var en av destinasjonene fra Paris som skulle betjenes av Joon. Etter ett år i luften ble det klart for selskapets nye ledelse at både navnet og konseptet ikke ga den avkasting som var ventet.

I april 2018 så selskapet for seg rundt 30 fly innen 2020, men bare få måneder senere ble det klart at dette ikke gikk den veien. I januar 2019 kom det ny ledelse på plass i Air France og det første som sto på dagsorden var å få Joon avviklet og flyene tilbake i flåten til Air France.

Nå er det 16 fly av typen Airbus A340, A321 og A320 som skal males tilbake til moderselskapet så raskt som mulig. De ansatte i Joon er også tilbakeført under Air France som arbeidsgiver fra 1. juli i år.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer