Smartlynx: Luftfartstilsynet varsler myndigheter i Latvia om slitte fly

Foto: Hans Olav Nyborg

Luftfartstilsynet har valgt å varsle luftfartstilsynet i Latvia om forholdene ombord i fly av typen Airbus A320-200 tilhørende flyselskapet SmartLynx.

Det er etter at passasjerer som fløy med SAS ble sendt med flyet som skulle vise seg å ha en lang rekke med heller tvilsomme feil, at tilsynet i Norge velger å sende en varsling til myndighetene i Latvia.

-Det ser litt sjuskete ut, det er tydelig. Likevel er det et godt stykke mellom ødelagte armlene og mangler på et vedlikeholdsprogram for flyet, sier kommunikasjonsdirektør Håvard Vikheim i Luftfartstilsynet til NRK.

Ødelagt og manglende armlene, manglende deksler for Exit-skilt, vinduer som er tapet med gaffateip, er noe av det passasjerer hadde tatt bilder av under en flyvning mellom Norge og Italia.

-Det er ting her som kan være potensielt være veldig alvorlig, og må være i orden. Nettopp i slike tilfeller som en nødsituasjon må skilt være i orden sier Vikheim til NRK.

Flyselskapet Smartlynx sier til NRK at dette var en isolert hendelse med flyet som hadde flere feil og mangler.

-Et manglende nødutgang-skilt vil ikke hindre en effektiv evakuering ved en nødsituasjon, vi forstår likevel at den visuelle tryggheten skiltene gir er viktige for passasjerene sier talsperson Agija Kola-Kanca i flyselskapet til NRK.

Luftfartstilsynet i Norge sier de ikke har formell mulighet til å føre tilsyn med et utenlandsk flyselskap, men at de har valgt å varsle.

-Vi har rettet en henvendelse til myndighetene i Latvia og gjort de oppmerksomme på forholdene. Det har vi gjort fordi det er i alle sin interesse at vi snakker sammen på tvers av landegrensene avslutter Vikheim.

Det er flyselskapet SAS som har leid inn åtte fly fra selskapet Smartlynx til å fly for seg denne sommeren.

ANNONSE
Forrige artikkelFikk levert sin første 737 MAX
Neste artikkelSAS forlenger innleie av fly fra Xfly