Hangar.no
SmartWings - Foto: Hans O. Nyborg

Smartwings og CSA fikk rettens godkjennelse for å utsette betaling av gjeld

De to tsjekkiske flyselskapene CSA og Smartwings fikk godkjent av byretten i Praha å utsette betaling av sin gjeld. Begge selskapene har bedt myndighetene om beskyttelse mot krav fra sine kreditorer.

Byretten ga selskapet medhold i at det kan utsette betaling av skyldig gjeld i tre måneder, med mulighet for å forlenge perioden med ytterligere tre år dersom det er nødvendig.

I følge avisen CT24 skal begge selskapene fortsette å operere rutene som det er mulig å fly, og så lenge de har beskyttelse mot kreditorene kan ingen av de to flyselskapene slås konkurs har retten gitt ordre om.

Det er krisen luftfarten opplever i forbindelse med koronaviruset som er årsaken til at de to flyselskapene nå sliter økonomisk.

Andre nyheter

Kan bli tvunget til å innstille alle langdistanseflyvninger fra fredag av

Redaksjonen

EU krever at Alitalia-navnet blir dumpet

Redaksjonen

IAG får kjøpe Air Europa på «billigsalg» – Har fått prisen redusert til halvparten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer