Foto etter avtale: Andrew Davies/https://www.flickr.com/photos/120993397@N08/

Danskene kan se lyset i enden av tunnelen og er nå endelig klare til å reise sørover. Det danske reiselskapet Spies fikk kjenne på en forsmak av det som kan komme sist helgen, da ble sommerens første avgang til Mallorca 22. mai utsolgt på rekordtid. 

Men ingen skal gå forgjeves med Danmarks største turoperatør, og derfor blir det originale Sunclass Airlines-flyet med 212 seter nå erstattet av Nordens største Sunclass Airlines-fly med 396 seter, som tar av fra København .

Vi opplever virkelig en oppgang i reisesalget i disse dager. Dette skyldes delvis at dansker nå kan se at Mallorca har så lave infeksjonsrater at de faktisk åpner på fredag, når Utenriksdepartementet hever reiserådene. Og samtidig har mange blitt enda mer klar over at de faktisk ikke trenger å være fullvaksinert for å kunne reise, men bare trenger å kunne presentere en negativ COVID-19-test. Så nå vil danskene bare dra , sier Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies.

Når Spies starter sommersesongen 22. mai til Mallorca, vil det være med avganger fra både København og Billund. Ved avgangen fra Billund er det foreløpig 25 plasser igjen.

Spania letter for øyeblikket restriksjonene, som blant annet betyr at nattforbudet er opphevet mange steder, og det vil igjen være rikelig med mulighet for en sen kveldsdrink. I tillegg til avgangen til Mallorca 22. mai, har Spies store forhåpninger om at også Gran Canaria vil åpne seg, slik at danskene kan reise med Spies til den populære Kanariøya fra 26. mai.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no