Solid vekst for Norwegian i juli måned

Foto: Hans Olav Nyborg

I juli fløy Norwegian 2,3 millioner passasjerer. Fyllingsgraden var i følge flyselskapets egne tall på 92,4 prosent. Kapasiteten var på sitt høyeste for året og 12 prosent høyere enn i juli i fjor. Høy etterspørsel fra reiselystne nordiske passasjerer gjennom hele måneden bidro til å gjøre juli til en historisk sterk måned for Norwegian.

– Juli var en enestående måned for oss i Norwegian med høyeste antall passasjerer i år, og mer enn 100 000 flere enn samme måned i fjor. Våre kolleger i luften og på bakken har jobbet hardt for at passasjerene våre kom trygt og godt frem til sine reisemål, til tross for enkelte utfordringer på flyplassene i Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 2.308.417 passasjerer i juli, 5 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 3 712 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 3 430 millioner setekilometer. I juli hadde Norwegian i gjennomsnitt 79 fly i drift, og 99,5 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i juli på 73,2 prosent. 95,3 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere.   

I 2019 hadde flyselskapet over 3,7 millioner passasjerer og fyllingsgraden var 93,5 prosent til sammenligning. Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juli siste året før pandemien. Og den gang var punktligheten på 68,1 prosent.

I 2023 som i 2019 var det ytre påvirkninger på reisemønsteret som fikk effekt for flyselskapet.

– Det ustabile været i Norden har helt klart påvirket denne sommerens reisemønster, og vi registrerte et jevnt salg av flybilletter gjennom hele juli. Jeg er veldig fornøyd over at så mange reisende velger å fly med oss i sommer, både innenriks, i Norden og på tvers av Europa. Jeg ønsker å takke alle kolleger som har bidratt til å ivareta passasjerene våre i årets mest travle sesong. At vi har fløyet med egne fly og egen besetning har bidratt til solid drift denne sommeren, sier Karlsen.

ANNONSE
Forrige artikkelSkal velge mellom 100 737 MAX eller Airbus A320neo
Neste artikkelPilot i privatfly var nær å kollidere med JetBlue-fly – Skyldte på at det var kaldt