Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Sør-Korea protesterer mot at Asiana-fly ble nektet å lande i Vietnam

Regjeringen i Sør-Korea har sendt en offisiell klage til regjeringen i Vietnam, etter at et fly fra selskapet Asiana Airlines ble nektet å lande på flyplassen ved Hanoi.

Det var to timer etter at flyet hadde tatt av fra flyplassen i Sør-Korea, at pilotene fikk beskjed at flyet måtte endre kurs og lande på Van Don-flyplassen i stedet.

Vietnam mente at passasjerene ombord kunne utgjøre en risiko for landets innbygger ettersom det er et større utbrudd av koronaviruset i Sør-Korea.

Pilotene valgte å fly tilbake til Inchon, da de ikke hadde erfaring eller forberedt seg på å lande på den tildelte flyplassen i Vietnam. Vietnamesiske myndigheter har ikke gitt noen forklaring på hvorfor flyet kunne lande på en mindre flyplass i landet, men ikke den internasjonale ved Hanoi melder Korea Herald.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer