Hangar.no

South African Airways inn i konkursbeskyttelse

Flyselskapet South African Airways har blitt plassert under konkursbeskyttelse. I en kort pressemelding blir det torsdag redgjort for at styret i selskapet i samråd med myndighetene har plassert selskapet under beskyttelse mot sine kreditorer, under et håp om å finne en løsning på de økonomiske problemene.

Selskapet har hatt flere år bak seg med store økonomiske tap, nå er snart kontoen tom, og selskapet er i realiteten konkurs. Flyselskapet og myndighetene har nå en måneds tid på seg til å få på plass alle detaljer rundt hvordan selskapet skal komme seg ut av de finansielle problemene.

For myndigheten er det første prioritet å få selskapet opp på et nivå hvor det ikke lengre tapper budsjettene til Sør-Afrika.

Andre nyheter

Air Leap setter inn større fly på Oslo-Røros-Ørland

Steffen Sundt

South African Airways får nei til mer statsstøtte – Kan bli neste konkurs under koronakrisen

Hans Olav Nyborg

1980: SAS fikk sitt første Airbus A300 levert

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer