12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Southwest Airlines 737 skled av rullebane i USA

Et Boeing 737-700 (N752SW) fra det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines skled av rullebanen på flyplassen i Burbank i USA torsdag kveld norsk tid. 

Flyet ble benyttet til å fly rute WN278 fra Oakland og hadde 117 personer ombord. I følge flere amerikanske medier skal pilotene ha fått problemer med å stanse opp på rullebanen, med det resultatet at flyet havnet 30 meter ut fra enden av selve rullebanen. 

 I følge nettstedet Aviation Safety Network skal flyet ha blitt stanset av 
Engineered Material Arresting System (EMAS) etter at det skled ut over enden på rullebanen. Systemet består av et område som er konstruert for å kunne fange flyhjulene og stanse flyet før det fortsetter videre og en større ulykke er et faktum.

Ingen av de som var ombord skal ha kommet til skade. 

Den amerikanske havarikommisjonen NTSB starter i dag undersøkelser rundt hendelsen og for å finne ut hva som skjedde. Pilotene skal ha meldt om at rullebanen var svært glatt og det skal ha regner kraftig under selve landingen. 

Mye tyder på at flyet har fått vannplaning på rullebanen og ikke klart å bremse opp i tide. 

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer