Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Southwest Airlines jakter på eierløse 737 MAX

Det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines har startet jakten på å kunne gjøre seg en god handel med flyprodusenten Boeing. Det er de såkalte eierløse 737 MAX-flyene som er i kikkerten. Denne typen fly kalles «white tails» på fagspråket, og er fly som er bygget og produsert, men som mangler en kjøper i andre enden.

Det amerikanske flyselskapet har satt i gang samtaler med Boeing om å eventuelt kjøpe 30 slike 737 MAX som mangler eiere. Det er nyhetsbyrået Bloomberg som melder dette.

Boeing har i lengre tid forsøkt å få selskap som Delta Air Lines, United Airlines og Alaska Airlines til å fristes av en rimelig pakke som inkluderer en god del av de eierløse flyene. Nå er turen kommet til at Soutwest og Boeing avholder samtaler om et eventuelt kjøp.

Southwest Airlines har hele 249 MAX-fly i bestilling, dersom en avtale blir oppnådd med Boeing, vil de 30 eierløse flyene gå inn som del av eksisterende bestilling heter det.

FAA tror de kan gi grønt lys for at MAX-flyene kan fly igjen 18. november i år.

Andre nyheter

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Irsk selskap starter arbeidet med å bygge om Airbus A330 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer