737 MAx 8 fra Southwest Airlines - Foto: Hans O. Nyborg

Pilotene som er medlem av pilotforeningen Southwest Airlines Pilots Association (SWAPA) har valgt å gå til søksmål overfor den amerikanske flyprodusenten Boeing.

Pilotene mener flyprodusenten med viten og vilje har ført dem og alle andre piloter samt flyselskap bak lyset når det gjelder flytypen Boeing 737 MAX.

Southwest Airlines Pilots Association (SWAPA) sier til amerikanske medier at de går til sak for brudd på tillit mellom pilotene som alle har valgt å fly 737 MAX og Boeing som på sin side har fremlagt dokumenter og påstander om at flytypen var vel testet, flygedyktig og sikker.

Dette har det vist seg med to flyulykker på ett halvt år at ikke stemte. SWAPA viser til at papiret med godkjennelsen ikke var verdt blekket det er krevet med og at dette kostet 346 mennesker livet.

-Vi må være i stand til å stole på at Boeing gir oss den fulle og hele sannheten med den informasjonen vi trenger for å betjene flyene våre på en trygg måte. For 737 MAX skjedde det absolutt ikke. Flyets flyforbud har forårsaket kansellering av over 30 000 planlagte Southwest-flyvninger, med tap av pilotkompensasjon på over $ 100 millioner dollar skriver foreningen i sin presseuttalelse. Beløpet tilsvarer 912 392 110 norske kroner.

Flyselskapet Southwest er den største operatøren av MAX-fly og hadde fått levert 34 fly som var i trafikk da flyene ble satt på bakken i mars i år.

Boeing har ikke ville kommentere saken overfor flere amerikanske medier.

ANNONSE
Forrige artikkelTo tyske flyselskapet blir German Airways
Neste artikkelSkal fly rundt med Disneys Pixar-pir på flykroppen