15.6 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Southwest-piloter beskyldt for å streame live fra flytoalett til cockpiten

To piloter i det amerikanske flyselskapet Soutwest Airlines er blitt beskyldt for å ha montert opp et kamera på et toalett ombord i flyet de fløy mellom Pittsburgh og Phoenix tilbake i februar 2017.

Saken som nå er gjort kjent blant annet av TV-kanalen CBS og CNN, kommer som følger av at kabinansatt har tatt saken til domstolen. Under flyvningen 27. februar skal kapteinen ha bedt den kabinansatte om å komme til cockpiten, og ta hans plass der mens han gikk en tur på toalettet.

Mens kapteinen var på toalettet og den kabinansatte befant seg i hans stol i cockpiten, oppdaget denne at det var en iPad montert mellom de to pilotenes plasser, der det var et direktebilde fra ett av flyets toaletter ombord.

Den kabinansatte skal ha spurt andrepilotene om hvorfor det var bilder fra flyets toalett der, og fikk til svar at dette var et hemmelig og helt nytt sikkerhetsopplegg. I tillegg ble vedkommende opplyst av andrepiloten at alle Southwest Airlines Boeing 737-800 hadde fått kameraer inne på toalettene.

Den kabinansatte fikk streng beskjed om ikke å fortelle dette til noen. Nå har den kabinansatte tatt saken rettens vei fordi vedkommende reagerer på at dette er ulovlig og at det bare var tull at selskapets 737-800 hadde fått kameraer på toalettene.

De top pilotene har gitt et tilsvar gjennom sin advokat, hvor de hevder at det stemmer at de hadde en iPad i cockpiten og at den kabinansatte spurte om den streamet direkte fra et toalett ombord. Men pilotene benekter de andre påstandene og sier at de ikke har tilstrekkelig kunnskap til å svare på beskyldningene.

-Sikkerheten til våre ansatte og kunder er Southwests kompromissløse prioritet. Som sådan plasserer ikke Southwest kameraer i toalettene til flyene våre, sier en talsperson for selskapet til CNN.

Den kabinansatte skal ha tatt et bilde av andrepiloten og iPaden med videobildet fra toalettet på, som er lagt frem som bevis i saken.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer