Foto: Hans O. Nyborg

To piloter i det amerikanske flyselskapet Soutwest Airlines er blitt beskyldt for å ha montert opp et kamera på et toalett ombord i flyet de fløy mellom Pittsburgh og Phoenix tilbake i februar 2017.

Saken som nå er gjort kjent blant annet av TV-kanalen CBS og CNN, kommer som følger av at kabinansatt har tatt saken til domstolen. Under flyvningen 27. februar skal kapteinen ha bedt den kabinansatte om å komme til cockpiten, og ta hans plass der mens han gikk en tur på toalettet.

Mens kapteinen var på toalettet og den kabinansatte befant seg i hans stol i cockpiten, oppdaget denne at det var en iPad montert mellom de to pilotenes plasser, der det var et direktebilde fra ett av flyets toaletter ombord.

Den kabinansatte skal ha spurt andrepilotene om hvorfor det var bilder fra flyets toalett der, og fikk til svar at dette var et hemmelig og helt nytt sikkerhetsopplegg. I tillegg ble vedkommende opplyst av andrepiloten at alle Southwest Airlines Boeing 737-800 hadde fått kameraer inne på toalettene.

Den kabinansatte fikk streng beskjed om ikke å fortelle dette til noen. Nå har den kabinansatte tatt saken rettens vei fordi vedkommende reagerer på at dette er ulovlig og at det bare var tull at selskapets 737-800 hadde fått kameraer på toalettene.

De top pilotene har gitt et tilsvar gjennom sin advokat, hvor de hevder at det stemmer at de hadde en iPad i cockpiten og at den kabinansatte spurte om den streamet direkte fra et toalett ombord. Men pilotene benekter de andre påstandene og sier at de ikke har tilstrekkelig kunnskap til å svare på beskyldningene.

-Sikkerheten til våre ansatte og kunder er Southwests kompromissløse prioritet. Som sådan plasserer ikke Southwest kameraer i toalettene til flyene våre, sier en talsperson for selskapet til CNN.

Den kabinansatte skal ha tatt et bilde av andrepiloten og iPaden med videobildet fra toalettet på, som er lagt frem som bevis i saken.

ANNONSE
Forrige artikkelFAA stenger amerikansk selskap som leverte sensor med feil på MAX-fly
Neste artikkelBoeing 757 fikk store skader under storm i USA