8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Southwest utsetter flykjøp

Southwest Airlines utsetter mottaket av tilsammen 30 nye fly fra Boeing. Det er snakk om 20 fly som skulle leveres til selskapet neste år og 10 fly i 2014, nå har selskapet bedt om at leveransen utsettes med fire år.

Southwest Airlines er den største kunden hos Boeing på modellene av 737.

I følge produsenten vil ikke utsettelsen bety at det blir hull i produksjonen, ettersom det allerede er overbooket på samlebåndet, så vil utsettelsen kun gi små endringer i leveranse til andre selskap som får sine fly raskere.

Southwest vil fortsatt motta 29 Boeing 737 fly neste år som skal erstatte eldre fly i flåten, men i følge styreleder Gary Kelly, har ikke selskapet behov for å vokse mer på nåværende tidspunkt, og derfor utsettes leveransene. Dette vil også medføre en betydelig økonomisk besparelse.

Southwest er verdens største operatør av 737, med 558 fly i flåten av denne typen.

 

Andre nyheter

Qatar Airways planlegger utfasingen av Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Aeroflot: kun fire av åtte SS100 i bruk

Hans Olav Nyborg

Armavia dropper Sukhoi

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer