Hangar.no

Spacejet M90 med første flyvning

Den japanske flyprodusenten Mitsubishi gjennomførte 18. mars den første flyvningen med sitt M90-fly i Spacejet programmet. Hele seansen ble unnagjort uten noen form for presse tilstede eller offentlig publisering.

Flyprodusenten har slitt i motbakke for sin flytype Spacejet, det første kommersielle passasjerflyet som blir bygget i Japan på nærmere 50 år.

Flytypen ble opprinnelig lansert som Mitsubishi Regional Jet, men ble i 2019 døpt om til Spacejet. Flytypen kommer i to utgaver, en med plass til 88 passasjerer, og en med plass til 76 passasjerer.

Flytypen skal fly med Pratt & Whitney PW1200G motorer.

Flyturen 18. mars varte i litt over to timer og ble avholdt over det japanske havet for det meste. Produsenten sier til japanske medier at alt gikk som planlagt på denne første flyturen.

Første fly skulle etter planen ha blitt levert til et flyselskap i 2013, men nå er det først ni år senere i 2022 at det først flyet faktisk skal kunne bli levert. Produsenten har litt med utdatert teknologi, designfeil og tekniske problemer med motortypen.

All Nippon Airways er lanseringskunde for flytypen.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer