Spanske myndigheter har bestemt seg for å stenge ned rundt 30 statlige flyplasser i landet. Dette skal gjøres m en del av en større plan for å forsøk på snu den økonomiske krisen i landet.

Totalt drifter staten 47 flyplasser over hele Spania, 30 av disse vil helt eller delvis bli stengt for lengre perioder, mens flere ender sine dager som flyplass for godt.

Noen av flyplassene har per i dag ikke aktive flyruter, og har heller ikke faste ansatte på full tid.

En av flyplassene er Badajoz, som ligger nær den portugisiske grensen, vest i Spania, sist det var et fly som landet på flyplassen var i januar i år.

Denne og flere andre flyplasser som ligger under driftselskapet AENA, vitner bare om hvor skakkjørt økonomien er og hvor stor sløsingen med statens pengekasse har fungert, sier en talsmann for det spanske samferdselsdepartementet.

En annen flyplass som nå må stenge er Huesca, som ligger nord i Spania og har fungert som inngangsporten til Pyreneene. I hele 2011 håndterte flyplassen 2,781 passasjerer, med en kostnad på rundt 17.000 kroner per passasjer som gikk gjennom terminalen i fjor.

Flyplassen som har flere restauranter og butikker har åpent hele året, og teller et solid antall årsverk. I utgangspunktet har flyplassen kun besøk av rutefly i vinterhalvåret.

En full listen over alle flyplassen skal presenteres i løpet av juni.

 

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian leaser flere 787
Neste artikkelSlik ser Scoot ut!