14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Spania: Stenger 30 flyplasser

Spanske myndigheter har bestemt seg for å stenge ned rundt 30 statlige flyplasser i landet. Dette skal gjøres m en del av en større plan for å forsøk på snu den økonomiske krisen i landet.

Totalt drifter staten 47 flyplasser over hele Spania, 30 av disse vil helt eller delvis bli stengt for lengre perioder, mens flere ender sine dager som flyplass for godt.

Noen av flyplassene har per i dag ikke aktive flyruter, og har heller ikke faste ansatte på full tid.

En av flyplassene er Badajoz, som ligger nær den portugisiske grensen, vest i Spania, sist det var et fly som landet på flyplassen var i januar i år.

Denne og flere andre flyplasser som ligger under driftselskapet AENA, vitner bare om hvor skakkjørt økonomien er og hvor stor sløsingen med statens pengekasse har fungert, sier en talsmann for det spanske samferdselsdepartementet.

En annen flyplass som nå må stenge er Huesca, som ligger nord i Spania og har fungert som inngangsporten til Pyreneene. I hele 2011 håndterte flyplassen 2,781 passasjerer, med en kostnad på rundt 17.000 kroner per passasjer som gikk gjennom terminalen i fjor.

Flyplassen som har flere restauranter og butikker har åpent hele året, og teller et solid antall årsverk. I utgangspunktet har flyplassen kun besøk av rutefly i vinterhalvåret.

En full listen over alle flyplassen skal presenteres i løpet av juni.

 

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer