Spansk flyplass må grave opp rullebane

Den spanske spøkelses-flyplassen Castellon Aeroporto som ble innviet i mars 2011 må rive opp og fjerne hele rullebanen som er bygget i forbindelse med den nye flyplassen.

Flyplassen som kostet rundt 130 millioner euro har ett år etter åpningen ikke fått godkjennelse til å ta i mot flytrafikk. Den spanske avisen El Pais melder at rullebanen som er bygget ved flyplassen, er alt for smal for at passasjerfly kan snu på rullebanen for å kunne ta av.

I følge avisen er dette bare nok et sørgelig kapittel i sløsing av skattebetaler kroner, som har medvirket til landets dårlige økonomi.

Saken blir ikke bedre av at det politiske maktapparatet i regionen rundt Valencia har vært klar over feilen med rullebanen siden før denne sto ferdig.

Over 30 millioner euro har blitt brukt på flyplassen det siste året til tross for at den mangler godkjennelse til å ta i mot fly og håndtere passasjerer.

Selskapet som fikk i oppdrag å drifte flyplassen, fikk en kontrakt på 50 år framover, nå krever det 80 millioner euro i erstatting fra myndighetene i Valencia-regionen.

Spanske myndigheter og Aena som tilsvarer Avinor, mener regionen allerede er dekket godt nok opp med flyplassen i Valencia og i Alicante og ønsker ikke gi den nye flyplassen konsesjon til drift.

Foto: Castellon Airport

 

ANNONSE
Forrige artikkelThomson skylder på nye fly
Neste artikkelPilot døde under flytur