6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Spanske myndigheter velger å skjule hendelsesrapport for offentligheten

Det er svært sjelden at det skjer, og høyst uvanlig at det forekommer på 2000-tallet. Etter en hendelse med en bird strike på et fly fra easyJet, har spanske myndigheter valgt å klassifisere rapporten som hemmelig og unntatt offentligheten.

Hendelsen det er er snakk om skjedde 27. mars 2018 på flyplassen San Javier ved Murcia i Spania. Et Airbus A319 fikk måker i begge motoren. Pilotene valgte å avbryte avgangen fra rullebanen, med en etterfølgende voldsom oppbremsing.

Nå er rapporten fra den spanske havarikommisjonen ferdig, men spanske myndigheter har valgt å holde denne unntatt fra offentligheten fordi flyplassen er eid av det spanske luftforsvaret.

Den spanske havarikommisjonen CIAIAC måtte få bistand fra den militære havarikommisjonen CITAAM i Spania for å fullføre undersøkelsene på flyplassen. For ikke å avsløre detaljer, bilder og informasjon om frekvenser og personell er derfor rapporten stemplet hemmelig.

Det betyr også at flyselskapet selv ikke får tilgang til rapporten skriver spanske medier i dag.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer