Det spøker for det kinesiske selskapet HNA Group, og flyselskapet Hainan Airlines fremtid. I følge nyhetsbyrået Bloomberg, skal den stadig dårligere økonomien til selskapet nå bekymre myndigheten så mye at de vurderer å ta kontroll over HNA Group.

Bloomberg skriver at det ikke er noe som er annonsert offentlig, men at de har flere kilder som bekrefter at dette kan bli annonsert i løpet av kort tid.

Det kan også få store følger for flyselskapene Hainana Airlines og Hong Kong Airlines. Begge selskapene skal slite med å oppfylle de økonomiske forpliktelsene som de har, blant annet å betale for nye fly og leie for eksisterende fly.

Den pågående epidemien med koronaviruset hjelper ikke akkurat på situasjonen til hverken moderselskapet eller flyselskapene i gruppen. For hver dag viruset ikke er under kontroll, taper selskapene enorme summer, som vil bli vanskelig å få i balanse uten mer penger inn i systemet.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleFalsk pressemelding fra SAS sendt til norske avisredaksjoner
Next articleLufthansa setter 13 langdistansefly på bakken i forbindelse med koronaviruset