Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Spøker for fremtiden til Hainan Airlines og HNA Group

Det spøker for det kinesiske selskapet HNA Group, og flyselskapet Hainan Airlines fremtid. I følge nyhetsbyrået Bloomberg, skal den stadig dårligere økonomien til selskapet nå bekymre myndigheten så mye at de vurderer å ta kontroll over HNA Group.

Bloomberg skriver at det ikke er noe som er annonsert offentlig, men at de har flere kilder som bekrefter at dette kan bli annonsert i løpet av kort tid.

Det kan også få store følger for flyselskapene Hainana Airlines og Hong Kong Airlines. Begge selskapene skal slite med å oppfylle de økonomiske forpliktelsene som de har, blant annet å betale for nye fly og leie for eksisterende fly.

Den pågående epidemien med koronaviruset hjelper ikke akkurat på situasjonen til hverken moderselskapet eller flyselskapene i gruppen. For hver dag viruset ikke er under kontroll, taper selskapene enorme summer, som vil bli vanskelig å få i balanse uten mer penger inn i systemet.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer