Stanser flyvningene for å hente hjem passasjerer

SAS Pilot Group har valgt å stanse flyvningene der målet var å hente passasjerer som er strandet i utlandet. De streikende pilotene hadde valgt å tilby SAS flvninger gjennom helgen og inn i neste uke, til destinasjoner der det var utfordrende å skulle finne andre løsninger på å komme seg hjem.

Nå bryter pilotene avtalene med SAS og mener flyselskapet ikke har respektert det som var forutsetningen for flyvningene.

– SPG har avtalt at SAS kan operere et begrenset antall flygninger til destinasjoner der det er få eller ingen alternativer for hjemreise. I løpet av helgen har vi derfor til vår store overraskelse sett at det har blitt satt opp mange flygninger til populære og trafikkerte feriedestinasjoner som Rhodos, Kreta, Larnaca, Palma og Split – hvor det finnes alternativ reisemåte, skriver SAS Pilot Group i pressemeldingen skriver VG.

SAS på sin side er ikke eninge i dette.

– SAS deler ikke oppfatningen om at det er lett å finne alternative hjemreiser til destinasjonene som pilotforeningen omtaler i sin pressemelding. Hele Europa er midt i en ekstremt utfordrende sommer med mangel på kapasitet, som gjør det svært vanskelig å booke om passasjerer til andre flyselskaper, sier pressesjef i SAS, Tonje Sund på e-post til NRK.

Dermed går det på nytt ut over passasjerene at de to partene ikke er enige om veien de skal gå sammen.

ANNONSE
Forrige artikkelKan miste slot-tidene i Europa
Neste artikkelFlytter Airbus A350 over på Sibir-rute