10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Stanset 60 meter utenfor rullebanen

Et fly av typen Airbus A320 fra selskapet Airphil Express havnet over 60 meter utenfor rullebanen på flyplassen Kalibo på øya Panay i Filipinene.

Flyet som hadde med seg 140 personer kom fra Manila da det under landing på den lille øya, fikk problemer med å bremse flyet etter at det landet på rullebanen.

Dermed bar det rett utfor banen og over et jorde før flyet stanset opp nærmest på dørstokken til en rekke bolighus som ligger inntil flyplassen.

Ingen skal ha blitt skadet i uhellet og undersøkelser av flyet er nå satt i gang for å finne ut hvorfor pilotene hadde problemer med å bremse flyet.

Det skal i følge avisen Sydney Morning Herald ha vært bra vær under landingen.

Flyet som er under ett år gammelt skal ikke ha fått alvorlige skader i møtet med jordet på utsiden av rullebanen.

Airphil Express er et datterselskap av Philippine Airlines og flyr lavpris mellom flere populære destinasjoner i Filipinene.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer