FOTO: MANCHESTER AIRPORT

Mens det nasjonale flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) har flyforbud til Europa, velger andre aktører å utnytte fraværet av selskapets flyvninger. Nå har det britiske flyselskapet Virgin Atlantic startet opp en rute mellom Manchester i Storbritannia, og Islamabad i Pakistan.

Første flyvning ble gjennomført fredag på rutenummer VS-362. Selskapet bruker Boeing 787-9 Dreamliner på sin rute til Pakistan.

Ruten kommer nesten ett år etter at British Airways valgte å kaste seg inn i markedet til PIA, og åpnet sin rute mellom de to landene.

Virgin skal også fly fra London til samme by, samt en rute fra Manchester til Lahore. PIA har hatt flyforbud til Europa siden juli i år, på grunn av bruke av ukvalifiserte piloter i sine fly.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no