Stenger ikke norske flyplasser

Foto: Hans O. Nyborg

Norske flyplasser stenger ikke, slik statsminister Erna Solberg uttalte det under en pressekonferanse lørdag.

Justis- og beredskapsdepartementet måtte gjennom en pressemelding lørdag kveld presisere at ingen flyplasser i Norge stenger.

Det betyr at Oslo Lufthavn på Gardermoen, ikke stenger fra førstkommende mandag klokken 08.00, slik statsministeren kunne fortelle tidligere lørdag.

Departementet skriver i sin pressemelding at det vil lande fly fra utlandet på norske flyplasser i uken som kommer, slik at nordmenn kan komme seg hjem.

Norske myndigheter kommer også til å kontakte myndigheter i andre land for å bidra til at det tillates for flyselskapene å fly nordmenn hjem til Norge. Men i denne situasjonen kan Norge ikke gi garantier, fordi svært mange land nå innfører strenge restriksjoner på flyvninger, heter det i pressemeldingen.

Flyplassene vil også være åpne for internasjonale flyvninger, slik at turister og utenlandske statsborgere kan reise ut av landet.

Innlandstrafikken også som normalt

Avinor presiserer også i en pressemelding at innenrikstrafikken med fly vil gå som normalt. Dersom passasjerene som ankommer Norge ikke lander på sin endelige destinasjon, vil det aksepteres videre flygning til endelig destinasjon i Norge for karantene der.

ANNONSE
Forrige artikkelKLM faser ut og setter sine Boeing 747 på bakken for godt om 14 dager
Neste artikkelFAA fant 30 centimeter sprekk i Boeing 737 hos Southwest Airlines