Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Stenger ikke norske flyplasser

Norske flyplasser stenger ikke, slik statsminister Erna Solberg uttalte det under en pressekonferanse lørdag.

Justis- og beredskapsdepartementet måtte gjennom en pressemelding lørdag kveld presisere at ingen flyplasser i Norge stenger.

Det betyr at Oslo Lufthavn på Gardermoen, ikke stenger fra førstkommende mandag klokken 08.00, slik statsministeren kunne fortelle tidligere lørdag.

Departementet skriver i sin pressemelding at det vil lande fly fra utlandet på norske flyplasser i uken som kommer, slik at nordmenn kan komme seg hjem.

Norske myndigheter kommer også til å kontakte myndigheter i andre land for å bidra til at det tillates for flyselskapene å fly nordmenn hjem til Norge. Men i denne situasjonen kan Norge ikke gi garantier, fordi svært mange land nå innfører strenge restriksjoner på flyvninger, heter det i pressemeldingen.

Flyplassene vil også være åpne for internasjonale flyvninger, slik at turister og utenlandske statsborgere kan reise ut av landet.

Innlandstrafikken også som normalt

Avinor presiserer også i en pressemelding at innenrikstrafikken med fly vil gå som normalt. Dersom passasjerene som ankommer Norge ikke lander på sin endelige destinasjon, vil det aksepteres videre flygning til endelig destinasjon i Norge for karantene der.

Andre nyheter

Widerøe aktiverer sommerfrekvens for FOT-rutene

Hans Olav Nyborg

Blodrødt for Norwegian

Hans Olav Nyborg

SAS: Utsetter leveransen av nye fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer