Stenger Oslo lufthavn i to timer

Oslo lufthavn blir stengt i to timer på grunn av snømengdene. I følge VG er det så tett med snøvær nå at flyene ikke kan lande på en sikker måte, og ikke ser bakkelysene.

– Vi stenger flyplassen for all trafikk de neste to timene. Årsaken er at det snør så tett at flyene ser ikke bakkelysene, og da har vi ikke lov til å sende flyene av gårde, sier pressevakt i Avinor Monica Fasting til avisen.

Det er usikkert om Oslo lufthavn vil være klar igjen til å åpnes om to timer, men i følge værmeldingen skal snøen avta ved 14-tiden. Et 20-talls fly er meldt inn til Oslo lufthavn med forsinkelse og ny informasjon om et par timer.

– Vi har allerede gitt beskjed nedover i Europa at de ikke skal sende fly til Oslo lufthavn nå. Fly i nærheten har vi kontroll på, og fly på vei ruter vi andre steder, sier hun til avisen.

BaneNor velger å stanse all togtrafikk, og det er store problemer for kollektivtrafikken og på veiene på Østlandet onsdag. På samme tid lå en Boeing 777F fra Emirates i holding over Porsgrunn da flyet ikke fikk lande på Oslo lufthavn.

OPPDATERING 14.30:

Oslo lufthavn stenges for all trafikk frem til 15.30. Dersom værsituasjonen bedrer seg kan det bli aktuelt å åpne før.
Det er tett snøvær og vind som nå gjør at Avinor stenger Oslo lufthavn for alle ankomster og avganger. – Vi stenger nå flyplassen for ankomst og avganger de neste to timene. Det er tett snøvær og vind, og dette medfører at bakkelysene ikke er godt nok synlige til at det er forsvarlig å avvikle trafikk ved Oslo lufthavn. Vi holder nå flyplassen stengt for både avganger og ankomster frem til klokken 14.30, sier lufthavnsdirektør Stine Westby ved Oslo lufthavn. – Dersom værsituasjonen bedrer seg kan det bli aktuelt å åpne før, sier Westby.  Vi vurderer sitasjonen fortløpende og dersom været blir bedre Fly fra andre lufthavner i Norge og i Europa får ikke ta av mot Oslo lufthavn, og fly som allerede er på vei rutes nå om til andre lufthavner.  At flyplassen stenger skjer svært sjelden. – Nå er det kombinasjonen av snø og sterk vind som gjør det vanskelig for bakkemannskapene å holde taksebanene åpne.  Det er 45.000 passasjerer som skal fly fra Norges hovedflyplass i dag.  – Den største trafikktoppen hadde vi i morgentimene, og det er foreløpig ikke store ansamlinger av passasjerer i avgangshallen.  Hva skjer videre utover dagen? 
 
Den verste været er over oss nå, og det er ventet at snøværet skal lette i løpet av de nærmeste par timene. Da håper vi at vi kan åpne igjen. Men så lenge vi vurderer at vi ikke kan avvikle trafikken på en forsvarlig måte, så holder vi stengt.  – Det blir kanselleringer og forsinkelser i dag. Hvor store forsinkelsene blir vet vi ikke, men det er snakk om til dels store forsinkelser resten av dagen. Vi gjør vårt beste for å få de reisende inn i terminalen og er i tett dialog med flyselskapene rundt videre informasjon. De reisende må forholde seg til den informasjonen de får fra flyselskapene, avslutter Westby.  
Flightradar24 viste ingen fly til eller fra Oslo lufthavn ved 13-tiden- Flightradar24
ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian kjøper seg inn i Norsk e-Fuel
Neste artikkelFrankfurt-flyplass stenges på grunn av dårlig vær