Hangar.no
Foto: Hangar.no
Internasjonalt Norge

Sterkt andrekvartal for Norwegian

Norwegians kvartalstall ble nylig publisert, og andre kvartal i år ser ut til å ha vært innbringende for lavprisselskapet – med stor vekst og stadig flere passasjerer, kombinert med kostnadsreduksjoner. Norge er fortsatt det sterkeste markedet for Norwegian, men den internasjonale satsningen bærer frukter, og nå er USA selskapets nest største marked.

I forhold til samme kvartal i 2017 fraktet selskapet ti millioner passasjerer i år, noe som betyr 16 prosent flere. Samlet resultat etter skatt ble på 300 millioner kroner, noe som er en markant forbedring fra forrige års andre kvartal, et underskudd på 691 millioner.

Reduserte kostnader

Selskapets kostnader, sett bort i fra drivstoffkostnader, er på 19 prosent. Denne reduksjonen skyldes også økt kapital som følge av salg og eierskifte på flere fly. Dette kvartalet har også vært de tre månedene i selskapets historie med størst vekst med 48 prosent økt setekapasitet. Oljeprisen har i tillegg vært mye høyere dette kvartalet enn samme periode i fjor. Flyenes fyllingsgrad har gått ned omtrent én prosent, fra 87,7 til 86,8 prosent, noe som betyr i snitt omtrent to færre passasjerer på ombord i en 737-800.

Utmerkelser i skyene

Konsernsjef Bjørn Kjos er tilfreds med resultatene, og forteller i pressemeldingen fra selskapet:

«Det er gledelig å legge frem et godt resultat med reduserte kostnader til tross for en sterk vekst dette kvartalet. Fremover skal veksten avta og vi skal høste av det vi har sådd, noe som vil gagne kunder, ansatte og aksjonærer».

I tillegg legger en stolt konsernsjef vekt på utmerkelsene som selskapet har mottatt den siste tiden. Blant prisene er Norwegian kåret til Norges mest innovative selskap, beste flyselskap i Europa, «Ambassadors Award», og sist men ikke minst har selskapet nylig blitt kåret til verdens beste lavpris langdistanse-selskap og beste lavpris-selskap i Europa gjennom Skytrax, som Norwegian også tidligere år har høstet utmerkelser fra.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Air Belgium fortsetter driften etter generalforsamling

Hainan lanserte offisielt ny rute til Wien

Hans Olav Nyborg

747SP: Tilbyr fly inneholdene dobbeltseng med setebelte og egen dusj for salg

Hans Olav Nyborg