2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no

Stor interesse for å ta over Flybe-flyene

Leasingselskapet Nordic Aviation Capital opplever at interessen for å ta over flyene til det konkursrammede britiske flyselskapet Flybe er stor.

Det nordiske leasingselskapet har hatt 18 fly på utleie til Flybe, og i følge avisen Idenpendent i Irland er interessen fra markedet høyst til stede, når det gjelder å få omplassert flyene. Til tross for usikre økonomiske tider på grunn av koronaviruset, har selskapet fått flere henvendelser om flyene som nå er tilgjengelig, og selskapet regner med det ikke går lang tid før nye operatører tar over flyene.

Flybe har operert en flåte bestående av 68 fly, med hovedvekt på Dash 8 Q400, og Embraer 170.

Det nordiske leasingselskapet har stått for Dash 8-fly i avtalen med Flybe.

Det var onsdag denne uken at det britiske flyselskapet måtte innstille samtlige ruter, og sette alle sine fly på bakken. Fortsatt kan det bli en redning i siste liten, men det har få analytikere troen på.

Ledelsen i selskapet har i lengre tid lovet å skaffe mer kapital, og til tross for lånte penger fra den britiske staten i januar i år, var kassen nå tom på nytt. Flybe har operert siden 1979.

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer