Leasingselskapet Nordic Aviation Capital opplever at interessen for å ta over flyene til det konkursrammede britiske flyselskapet Flybe er stor.

Det nordiske leasingselskapet har hatt 18 fly på utleie til Flybe, og i følge avisen Idenpendent i Irland er interessen fra markedet høyst til stede, når det gjelder å få omplassert flyene. Til tross for usikre økonomiske tider på grunn av koronaviruset, har selskapet fått flere henvendelser om flyene som nå er tilgjengelig, og selskapet regner med det ikke går lang tid før nye operatører tar over flyene.

Flybe har operert en flåte bestående av 68 fly, med hovedvekt på Dash 8 Q400, og Embraer 170.

Det nordiske leasingselskapet har stått for Dash 8-fly i avtalen med Flybe.

Det var onsdag denne uken at det britiske flyselskapet måtte innstille samtlige ruter, og sette alle sine fly på bakken. Fortsatt kan det bli en redning i siste liten, men det har få analytikere troen på.

Ledelsen i selskapet har i lengre tid lovet å skaffe mer kapital, og til tross for lånte penger fra den britiske staten i januar i år, var kassen nå tom på nytt. Flybe har operert siden 1979.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleFAA: Første sertifiseringsflyvning av MAX nærmer seg
Next articleFRA ARKIVET: Boeing 757 fra 1980 til 2000-tallet (Del 3)