Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Stor pågang hos Boeing for å bygge om passasjerfly til fraktfly

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har mye å stri med hva angår flytypene MAX og 777-X, men på ett område opplever produsenten en suksess og stor etterspørsel. Ombygging av eldre passasjerfly til fraktfly er i vindene som aldri før.

Covid-19 viruset og etterspørsel etter mer fraktkapasitet på verdensbasis, gjør at det per nå ikke eksisterer nok fraktfly i bransjen.

Under den nylig avsluttede virtuelle Farnborough International Airshow, kunne Boeing avsløre at de har fått sikret seg enda flere oppdrag med å bygge om fly til fraktformål.

Forrige onsdag kunne Boeing legge frem at en ny kontrakt for fire Boeing 767-300 og to Boeing 737-800 var i boks. Dermed har produsenten bare på ombygging av eldre 737-800 nå en liste på 132 slike ombygginger. Så langt er det utført 34 slike oppdrag.

For Boeing 767 har Boeing 51 slike som skal bygges om, samtlige for DHL. Ombygging av et slikt fly fra passasjerutgave til fraktfly tar i følge Boeing 105 dager.

Det er DHL som nå har bedt Boeing bygge om 767-300 og Aircraft Finanace i Tyskland som har bestilt flere 737-800.

I følge AIN er det et stort potensiale nå i alle de flyene som fases ut fra flyselskap verden over, eldre fly som kan bygges om til fraktfly.

Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer