Storbritannia har fått sitt “Boris Force One”

© MoD Crown Copyright 2020

Mens USA har sitt “Air Force One” og Canada “Can Force One” har også britene nå fått oppgradert seg til et større fly, som skal benyttes av landets statsminister og kongehus. For denne uken kom et av det britiske luftforsvarets Airbus A330 fly ut ac en hangar, med ny dekor.

På britisk folkemunne heter flyet nå “Boris Force One”. Flyet har fått det britiske Union Jack-flagget på halepartiet og ellers en litt glorete gullskrift med United Kingdom skrevet på flyets hvite skrog over kabinvinduene. Flyet er ellers malt i det som kalles “Eurowhite”, en helt hvit basisfarge på flykroppen.

Det britiske luftforsvarets fly ble overført fra ordinær transporttjeneste i RAF i 2016 til VIP-avdelingen, som de siste årene har brukt nær 13 millioner amerikanske dollar på å oppgradere flyet, med en interiør som skal være kongelige verdige i følge nettstedet CNBC.

Flyet er et Airbus A330 Multi Role Tanker (A330MRTT) og skal fortsatt kunne benyttes til å transportere militært mannskap, eller som tankfly i luften. Men hovedoppgavene til flyet er nå å transportere britiske statsoverhoder på statsbesøk.

Royal Air Force

ANNONSE
Forrige artikkelVil starte FAA-sertifisering av 737 MAX i juli
Neste artikkelTilbakeblikk: Sterlings Boeing 727 var helt spesielle på sin måte