Hangar.no
© MoD Crown Copyright 2020

Storbritannia har fått sitt «Boris Force One»

Mens USA har sitt «Air Force One» og Canada «Can Force One» har også britene nå fått oppgradert seg til et større fly, som skal benyttes av landets statsminister og kongehus. For denne uken kom et av det britiske luftforsvarets Airbus A330 fly ut ac en hangar, med ny dekor.

På britisk folkemunne heter flyet nå «Boris Force One». Flyet har fått det britiske Union Jack-flagget på halepartiet og ellers en litt glorete gullskrift med United Kingdom skrevet på flyets hvite skrog over kabinvinduene. Flyet er ellers malt i det som kalles «Eurowhite», en helt hvit basisfarge på flykroppen.

Det britiske luftforsvarets fly ble overført fra ordinær transporttjeneste i RAF i 2016 til VIP-avdelingen, som de siste årene har brukt nær 13 millioner amerikanske dollar på å oppgradere flyet, med en interiør som skal være kongelige verdige i følge nettstedet CNBC.

Flyet er et Airbus A330 Multi Role Tanker (A330MRTT) og skal fortsatt kunne benyttes til å transportere militært mannskap, eller som tankfly i luften. Men hovedoppgavene til flyet er nå å transportere britiske statsoverhoder på statsbesøk.

Royal Air Force

Andre nyheter

Siste avgang fra Tegel i Berlin på lørdag

Hans Olav Nyborg

Storflyplass i Berlin endelig åpnet

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner base hos konkurrenten i Romania

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer