Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Store tap for Icelandair i andre kvartal – Vurderer en ren Airbus-flyflåte

Det islandske flyselskapet Icelandair fikk en resultat i andre kvartal med et økonomisk tap på 40.9 millioner amerikanske dollar. Det er i følge avisen Morgunblaðið et økt tap på 63 prosent i forhold til samme periode i 2018.

For det første halvåret av 2019 har flyselskapet tapt 86,5 millioner amerikanske dollar, mot 52 millioner i samme periode i 2018. Det er en økning i tap på 66 prosent på ett år.

Inntjeningen for hele Icelandair-gruppen var på 402,8 millioner amerikanske dollar som er en oppgang på en prosent fra andre kvartal i 2018.

737 MAX TREKKER NED RESULTATET

Det er problemene med Boeings flytype 737 MAX som får konsekvenser også for Icelandair. Selskapets MAX-flåte står på bakken og gir utfordringer med avvikling av sommerprogrammet.

Nå arbeider flyselskapet med å sette sammen flåten av fly slik den skal være i fremtiden, hvor dagens Boeing 757 skal byttes ut. Selskapet ser på om de skal beholde MAX-flyene, kjøpe Airbus-fly og ha en blandet flåte med også Boeing-fly, eller kutte helt ut Boeing-flyene og gå for en ren Airbus-flåte.

Utfordringene er at også Airbus på sin side har store utfordringer med å få levert nok fly, og har flere uløste problemer med dagens Neo-versjoner.

Icelandair har kompensert de fem MAX-flyene som står på bakken ved å leie inn fem andre fly, dette skulle bli en dyr fornøyelse som gjorde at selskapet terminerte flere av avtalene og kutter ut enkelte destinasjoner for å forhindre at pengen fortsetter å renne ut på innleie av fly.

Andre nyheter

SAS vurderer nytt selskap for regionalflåten

Hans Olav Nyborg

SAS veksten kan stanse opp – Leverte bedre resultat enn forventet

Ryanair legger ned base på Stockholm Skavsta

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer