Et fly fra Lufthansa, og ett fly fra easyJet fikk æren av å lande på den nye storflyplassen i Berlin under den offisielle åpningen lørdag. Berlin Brandenburg flyplass, også kalt Willy Brandt-flyplass, ble endelig åpnet etter nesten 10 års forsinkelse.

easyJet klarte å komme seg på bakken først og ble med det første flyselskap til å lande på den nye flyplassen etter åpningen. Lufthansa fulgte tett på.

Miljøaktivister var kanskje det som i tyske medier fikk størst oppmerksomhet, da flere personer klarte å ta seg opp på taket av terminalen med bannere som talte for at fly og luftfart må stanses for å ta vare på miljøet.

Verken det tyske politiet etter ledelsen ved flyplassen hadde sett for seg at aktivister skulle utnytte åpningsdagen. Politiet fikk etterhvert kontroll på aktivistene og fikk hentet de ned, slik at den offisielle åpningen kunne fortsette.

For Berlins nye storflyplass er det 14 år med byggeskandale og politisk rot som legger en skygge over åpningen av flyplassen. I tillegg sørger koronapandemien for at det nærmest ikke er passasjerer eller ansatte som fyller terminalen på flyplassen.

Se video fra åpningen her (BER)
ANNONSE
Forrige artikkelWizz Air åpner base hos konkurrenten i Romania
Neste artikkelKvitter seg med 24 Boeing 777 på grunn av koronapandemien