Hangar.no

Storflyplass i Berlin endelig åpnet

Et fly fra Lufthansa, og ett fly fra easyJet fikk æren av å lande på den nye storflyplassen i Berlin under den offisielle åpningen lørdag. Berlin Brandenburg flyplass, også kalt Willy Brandt-flyplass, ble endelig åpnet etter nesten 10 års forsinkelse.

easyJet klarte å komme seg på bakken først og ble med det første flyselskap til å lande på den nye flyplassen etter åpningen. Lufthansa fulgte tett på.

Miljøaktivister var kanskje det som i tyske medier fikk størst oppmerksomhet, da flere personer klarte å ta seg opp på taket av terminalen med bannere som talte for at fly og luftfart må stanses for å ta vare på miljøet.

Verken det tyske politiet etter ledelsen ved flyplassen hadde sett for seg at aktivister skulle utnytte åpningsdagen. Politiet fikk etterhvert kontroll på aktivistene og fikk hentet de ned, slik at den offisielle åpningen kunne fortsette.

For Berlins nye storflyplass er det 14 år med byggeskandale og politisk rot som legger en skygge over åpningen av flyplassen. I tillegg sørger koronapandemien for at det nærmest ikke er passasjerer eller ansatte som fyller terminalen på flyplassen.

Se video fra åpningen her (BER)

Andre nyheter

Siste avgang fra Tegel i Berlin på lørdag

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner base hos konkurrenten i Romania

Hans Olav Nyborg

Klart for åpning av ny flyplass i Berlin

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer