Foto: Hans O. Nyborg

Totalt 3 113 261 passasjerer reiste til eller fra Avinors lufthavner i november. Sammenliknet med november 2020 er det mer enn tre ganger så mange, men samtidig en nedgang på 25 prosent sammenliknet med samme måned i 2019.

– Vi har sett en kraftig økning når det gjelder reisende til utlandet, noe som henger tydelig sammen med at de globale reiserådene ble opphevet 1. oktober og nordmenn igjen våget seg til utlandet de to påfølgende månedene, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Gaute Skallerud Riise.  

Negativ trend 

– Vi ser at denne trenden nå har snudd i inngangen til desember. I stor grad knytter dette seg til innføring av nye restriksjoner i samfunnet grunnet økende smitte og usikkerhet rundt omikron-varianten. Hvordan dette vil påvirke trafikken fremover avhenger nok i stor grad av avklaringer rundt omikron og smittetrykket i samfunnet, legger Riise til.  

Innenlands er veksten i passasjertrafikken på 173 prosent sammenliknet med november 2020.  

Målt mot 2019 er nedgangen i den totale passasjertrafikken i november 2021 på 25 prosent, mens nedgangen er redusert med 6 prosentpoeng siden oktober. 

ANNONSE
Forrige artikkelDash 8 skled av rullebane under landing
Neste artikkelVil få sertifisert russisk flymotor for MC-21