-1.8 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Foto: Tollvesenet

Stort beslag på Oslo Lufthavn tirsdag

Tollere på Oslo lufthavn gjorde tirsdag formiddag det største tollbeslaget av tramadol noensinne i Norge. Da tollerne åpnet de fire koffertene til to svenske flypassasjerer, avdekket de nær 184 000 piller.

-Tollbeslaget tyder på at det er et omfattende misbruk av denne typen reseptbelagt legemiddel i Norge og er en bekymringsfull beslagsrekord og samtidig et framvoksende samfunnsproblem. Det er all grunn til å advare mot bruken av dette legemidlet, sier tolldirektør Øystein Børmer.

-Vi vet at det dør flere av sterke smertestillende medikamenter i Norge enn av heroin i Norge i følge tall fra Folkehelseinstituttet i 2016, sier han.

Flere beslag og økt mengde

-Tolletaten ser en betydelig økning i antallet beslag og mengde. Til nå i år er det beslaglagt 560 000 piller med tramadol, mens det i hele 2017 ble beslaglagt nær 300 000 enheter tramadol, sier tolldirektør Øystein Børmer.

De to svenske smuglerne som ble tatt tirsdag hadde startet reisen i Kenya.

– Vi har også tidligere opplevd at de store beslagene av tramadol skjer på reisende med fly fra land i Afrika, opplyser seksjonssjef Tor Fredriksen i tollkontrollen på Oslo lufthavn.

-Dagens beslag er det tredje beslaget av over 100 000 piller tramadol på hovedflyplassen i 2019. De to svenske statsborgerne ble overlevert til politiet etter tollbeslaget, sier Fredriksen.

Tolletaten gjør også mange beslag av mindre mengder tramadol i postforsendelser i tillegg til de store enkelt-beslagene på Oslo lufthavn og Svinesund.

Tramadol er i Norge et reseptpliktig legemiddel med strenge krav til innførsel, men flere europeiske land har klassifisert tramadol som narkotika.

Andre nyheter

Slik skal selskapet Flyr dekorere sine fly

Redaksjonen

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer