Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Stort fall i turismen til Island som følger av WOW-konkursen

Antallet flyseter som tilbys til Island resten av 2019 er en nedgang på hele 27,5 prosent. Nye tall viser også at konkursen i lavkostselskapet WOW Air fikk en negativ innvirkning på turismen til Island denne sommeren.

I følge Condé Nast Traveler er nedgangen i besøkende til Sagaøya en direkte effekt av at flyselskapet gikk konkurs i mars måned. Siden 2016 har de lave prisene med WOW sørget for at Island har opplevd en turistøkning på 38 prosent siden da.

Nå er festen trolig over for denne gangen og prisnivået hos Icelandair og andre selskap som flyr til og fra Island, skremmer bort den typen turister som fløy med WOW Air for å oppleve landet.

For Island har det i følge magasinet vært trøblete å kunne håndtere så mange turister som ankom landet de siste tre årene. Kapasitetsproblemer på hoteller og etterspørsel etter flybilletter ble resultatet etter at konkurransen mellom Icelandair og WOW var tøff og ga lave priser.

Andre nyheter

SAS veksten kan stanse opp – Leverte bedre resultat enn forventet

Ryanair legger ned base på Stockholm Skavsta

Hans Olav Nyborg

Norwegian bekrefter: Selger seg ut av Argentina

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer