Det blir ingen streik blant de kabinansatte frem mot jul etter at partene tirsdag kom til enighet i lønnsforhandlinger som det er meklet om siden mandag morgen.

– Vi har fått på polass en avrale og sikret våre medlemmer et moderat lønnsløft som er i takt med resten av samfunnet, sier Bjarte Stedje som er styreleder i Norsk Kabinforening til NRK.

Partene er enige om en lønnsøkning på 3,7 prosent som de kabinansatte får fra og med nyttår. Dersom partene ikke var kommet til enighet ville 500 kabinansatte gått ut i streik. Avtalen som nå er på plass har en varighet frem til 31. mars 2024.

– Vi var klar til å streike om forhandlingene ikke hadde nådd frem, men det unngikk vi heldigvis. Vi har sikret at folk kan reise hjem til jul, sier Stedje.

SAS og kabinforeningene i Norge, Norsk Kabinforening (NKF) og SAS Norge Kabinforening (SNK) har dermed inngått en avtale som innebærer i stor grad en forlengelse av eksisterende avtalevilkår fra 2020, med enkelte mindre endringer, samt lønnsøkning som følger frontfaget.

-Det er viktig at vi har fått en avtale med de norske kabinforeningene. Vi vil nå fortsette arbeidet med spareplanen i SAS og sikre at vi får levert på den i sin helhet. Og ikke minst sørge for våre reisende og den viktige juletrafikken som nå står for døren, sier forhandlingsleder Svein Henriksen.

ANNONSE
Forrige artikkelForhandler om ruter til Egypt og Libya
Neste artikkelUSA: Senatet diskuterer dispensasjon for nye MAX-modeller