Foto: Hans O. Nyborg

Om få timer går fristen ut for at SAS og pilotene i selskapet kommer frem til en enighet, ellers blir det streik i selskapet.

Fristen i meklingen går ut ved midnatt nett til onsdag 29. juni, da kan så mange som 45.000 reisende bli rammet av streik, og 900 piloter legger ned arbeidet. Flyselskapet har varslet lockout i Danmark og Sverige.

Det er Dansk Pilotforening (DPF), Svensk Pilotförening (SPF), SAS Norge Flygerforening (SNF) og Norske SAS-flygeres forening (NSF) som gjennom SAS Pilot Group (SPG) forhandler om en avtale som omhandler blant annet lønn.  

Ved siden av forhandlinger om lønn er også kravet at rundt 400 ansatte piloter som ble oppsagt under koronapandemien, hentes tilbake inn i selskapet.

Meklingen skjer nå i Svensk Næringsliv i Storgata 19 i Stockholm melder E24.

LO mener SAS må følge spillereglene

– SAS må følge spillereglene som den nordiske arbeidslivsmodellen setter, både når det gjelder ansettelsestrygghet og måten SAS organiserer virksomheten på. Vi kan ikke ha selskap i Norden som ikke forholder seg til en norsk og nordisk arbeidslivsmodell. Skal du drive selskap i Norge og Norden må du drive etter vår arbeidslivsmodell, ellers så har du ikke noe her å gjøre, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.  

På dagens pressekonferanse oppfordrer næringsministeren SAS-ledelse og fagforeninger til å finne frem til gode løsninger til beste for selskapet og kundene. Han understreket at «selskapet er et ektefødt barn av det skandinaviske samarbeidet og den skandinaviske modellen. Et godt og tillitsfullt samarbeid mellom arbeidstaker og arbeidsgiver er vår suksessoppskrift. Dette er like viktig nå som alltid».

ANNONSE
Forrige artikkelBestiller to Airbus fraktfly
Neste artikkelVil hindre russiske piloter jobb i utlandet