Fagforeningen United i Storbritannia har varslet streik blant ansatte i bakkeselskapet Red Handling og Wilson James. Det kan gå ut over både Norwegian og Norse Atlantic Airways som begge benytter dette selskapet til sine bakketjenester på flyplassen.

I følge en pressemelding fra fagforeningen går det frem at det er Norwegian, Norse Atlantic Airways, Delta Air Lines, TAP Portugal og Saudi Arabian Airlines som blir rammet av streiken, som er planlagt kommende uke.

Streiken vil starte fredag 18. august ved midnatt og pågå til søndag 20. august ved midnatt. Deretter settes det i gang en ny streik fra og med tirsdag 22. august ved midnatt til og med torsdag 24. august ved midnatt.

Det er rundt 230 ansatte som skal streike og 216 flyvninger fra disse selskapene som blir berørt, rundt 45.000 passasjerer vil få endret sine reiser eller bli forsinket.

Red Handling og Wilson James trenger å våkne opp,, andre arbeidsgivere på flyplassen er forberedt på å betale den gjeldende lønnen og det er ingen unnskyldning for hvorfor de ikke skulle gjøre det samme. Det er ingen måte våre medlemmer vil godta reelle vilkår i lønnskutt og fattigdomslønn. Unites fullstendige fokus på jobbene, lønnen og vilkårene til medlemmene vil bety at våre medlemmer på Gatwick vil ha forbundets urokkelige støtte i forbindelse med disse streikene, sier Unite generalsekretær Sharon Graham.

I følge fagforeningen heter det at begge selskapene har unnlatt å gi tilbud som svarer til arbeidernes forventninger.

ANNONSE
Forrige artikkelI overkant av 500.000 passasjerer hos Icelandair
Neste artikkelRekordmåned for Norse Atlantic i juli måned