Streikefaren stor for flytrafikken i Norge kommende dager

Foto: Hans O. Nyborg

Det er stor fare for at en streik kan ramme flytrafikken i Norge kommende dager. Onsdag og torsdag skal NHO Luftfart og Norsk Flyteknikerorganisasjon forsøke å finne en løsning med mekling hos Riksmekleren. Det skriver NRK.

NFO har varslet plassoppsigelse for 30 medlemmer i første omgang, en mulig streik vil ramme både Norwegian, SAS og Widerøe.

Partene har så langt ikke gode ord å si om hverandre og NFO beskylder NHO Luftfart for å drive med et spill på liv og helse.

– Det fremstår som at NHO Luftfart planlegger et spill med liv og helse i forsøk på å fremtvinge tvungen lønnsnemnd, noe som vil være et direkte misbruk av ordningen og som undergraver vår rett til arbeidskamp, sier lederen i NFO, Jan Skogseth, i pressemeldingen.

NHO Luftfart har svart på plassoppsieglsen til NFO med å selv levere plassoppsigelse for flyteknikerne i Luftambulansen hos Avincis og vil dermed involvere dem i konflikten, skriver NFO i en pressemelding som først ble omtalt i Dagbladet Børsen.

I følge E254 heter det at det er helt normal prosedyre at arbeidsgiversiden også tar ut øvrige ansatte som omfattes av den samme arbeidsavtalen. Det er administrerende direktør Erik Lahnstein i NHO Luftfart som uttaler dette til nettstedet.

Dersom partene ikke komme til enighet kan det bli streik fra og med natt til fredag. I verste fall kan det ramme flyreiser neste helg.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS i gang med Atlanta-rute fra København
Neste artikkelLuftfarten kaster seg over India som det raskest økende markedet