9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Stygge tall for TUI

Turoperatøren TUI varsler nå en økonomisk smell på 200 millioner euro i forbindelse me at flyselskapene i TUI-gruppen har måtte leie inn fly for 737 MAX som står på bakken.

TUI skriver i en pressemelding at det er rundt 1,9 milliarder som kommer som en ekstra utgift i forbindelse med at 737 MAX-flyene i flåten må på bakken. Turoperatørens flyselskap opererer 15 737 MAX-8 fly, mens fem fly er på vei inn i flåten når disse får fly igjen.

Tilsammen har flyselskapene i TUI-gruppen 155 fly, men det merkes fort når 15 fly plutselig blir stående på bakken over lengre tid.

To av 737 MAX-8 flyene disponeres av TUIfly Nordic i Sverige, som ble levert til selskapet i 2018.

Selskapet skriver at de venter at flyene først kan ta av i midten av juli. 

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer