Styreleder i SAS vil veldig gjerne ha med seg Wallenberg-familien

Foto: SAS

Styreleder i SAS, Carsten Dilling ønsker seg at den svenske milliardær-familien Wallenberg blir med videre i fremtiden til SAS. Wallenberg-familien har tette bånd til SAS etter at Marcus Wallenberg Jr. var med på å stifte flyselskapet tilbake i 1946.

Etter dette har familien vært inne på eiersiden i flere omganger, men når den nye eierstrukturen ble lagt frem for SAS tirsdag glimret familiens navn med sitt fravær.

Styreleder i SAS skulle gjerne ha sett at familien fikk innpass og ble med videre i selskapets økonomiske trygghet og bakgrunn.

– Min personlige holdning er at jeg utrolig gjerne vil ha med Wallenberg videre i SAS. De har vært den beste, den mest ansvarlig aksjonær, sier styreleder i SAS Carsten Dilling til E24.

Dilling er klar på at det ikke er opp til ham, men opp til det nye konsortiet om de ønsker den tradisjonelle familien med seg videre.

– Wallenberg Investments AB har tidligere varslet at når det ligger et vinnende bud på bordet, er vi villige til å ha en dialog om fremtiden dersom det er interesse fra konsortiet. Det er pr. i dag ingen beslutning om deltagelse eller ikke fra vår side, men vi fortsetter å følge prosessen, skriver E24.

Wallenberg-familien har blant annet stått som eiere av den svenske storbanken Skandinaviska Enskilda Banken, Electrolux/Husqvarna og Orkla. Familien har en eierandel i SAS på 3,4 prosent i dag.

ANNONSE
Forrige artikkelNær to millioner på Arlanda i september
Neste artikkelØkt kabinfaktor for Widerøe i september