Foto: Hans O. Nyborg

En styrmann i flyselskapet Norwegian skal ha blåst til rødt under en ruskontroll på Tromsø flyplass forrige uke. I følge avisen Nordlys skal vedkommende som skulle fly til Oslo, ha blitt tatt av sin vakt og erstattet med en annen pilot.

Til avisen bekrefter Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian at vedkommende som ble tatt i ruskontrollen er en av selskapets piloter.

Oppsiktsvekkende nok opplyser politistajonssjef Anita Hermandsen overfor Nordlys at det ikke er vanlig med slike kontroller på flyplassen i Tromsø.

– I Tromsø har vi tidligere ikke drevet slik kontroll, men rusmiddelkontroll på flyplasser er ikke vesentlig annerledes enn rusmiddelkontroll i trafikken på veiene, sier Hermandsen til avisen.

Politiet i Tromsø har satt i gang et prøveprosjekt jevnlig skal starte med å utføre ruskontroller av besetningsmedlemmer som skal ut å fly fra Tromsø. Politiet skal ha blitt overrasket over å få napp så raskt etter at prosjektet startet.

Hun forteller til avisen at politiet i tiden framover vil teste besetningsmedlemmer om bord i både passasjerfly, privatfly og cargofly.

Norwegian sier de avventer konklusjon i saken fra Politiet, men at det er nulltolleranse for overstigelse av 0,2 prosentsgrensen for promille, og at arbeidsforholdet avsluttes.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS-fly påkjørt av cateringkjøretøy på Tenerife
Neste artikkelKinesisk flyselskap lanserer nytt flyselskap med bare kinesiske flytyper