Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Styrmann hos Norwegian blåste rødt på alkotest – Ikke vanlig med kontroller i Tromsø

En styrmann i flyselskapet Norwegian skal ha blåst til rødt under en ruskontroll på Tromsø flyplass forrige uke. I følge avisen Nordlys skal vedkommende som skulle fly til Oslo, ha blitt tatt av sin vakt og erstattet med en annen pilot.

Til avisen bekrefter Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian at vedkommende som ble tatt i ruskontrollen er en av selskapets piloter.

Oppsiktsvekkende nok opplyser politistajonssjef Anita Hermandsen overfor Nordlys at det ikke er vanlig med slike kontroller på flyplassen i Tromsø.

– I Tromsø har vi tidligere ikke drevet slik kontroll, men rusmiddelkontroll på flyplasser er ikke vesentlig annerledes enn rusmiddelkontroll i trafikken på veiene, sier Hermandsen til avisen.

Politiet i Tromsø har satt i gang et prøveprosjekt jevnlig skal starte med å utføre ruskontroller av besetningsmedlemmer som skal ut å fly fra Tromsø. Politiet skal ha blitt overrasket over å få napp så raskt etter at prosjektet startet.

Hun forteller til avisen at politiet i tiden framover vil teste besetningsmedlemmer om bord i både passasjerfly, privatfly og cargofly.

Norwegian sier de avventer konklusjon i saken fra Politiet, men at det er nulltolleranse for overstigelse av 0,2 prosentsgrensen for promille, og at arbeidsforholdet avsluttes.

Andre nyheter

Triste tall for Norwegian i november

Hans Olav Nyborg

Over 3,3 milliarder i tap for SAS i fjerde kvartal

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer