12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Sukhoi borte under demotur

Ett av Sukhois testfly er blitt borte under en demonstrasjons flyvning over Sør-Indonesia.

Flyet skal ha hatt rundt 40 personer ombord da de forsvant fra radaren. Det skal ha vært en rekke ledere fra flyselskap i Indonesia som var ute på en demonstrasjonstur med den nye flytypen.

I følge en liste med oversikt over de som var ombord skal det også ha vært en rekke luftfarts-personell, journalister og ingeniører fra SNECMA.

Flyet tok av fra Halim flyplass ved 14-tiden og skulle bare fly en halvtimes tur for å vise fram maskinen for de inviterte gjestene. Rundt 15.30 mistet radarkontrollen kontakt med Sukhoien.

Det søkes nå i ett fjellområde nær Sajak i Bogor-provinsen.

Andre tur for dagen

Flyturen var den andre for denne dagen melder offisielle kilder innen myndighetene i Jakarta.  Flyet skal ha fløyet på 3,000 meters høyde og skal ha vært på vei til å lande på flyplassen, da det plutselig falt raskt ned til 1.800 meter, før det så forsvant helt fra radaren.

Sukhoi-flyet som nå er forsvunnet har lagt bak seg 6500 timer siden det ble rullet ut fra fabrikken i 2008.

Nytt fly

Sukhoi Superjet 100 er et ganske så nytt fly i markedet, lansert i 2008 med første flyvning er det til nå produsert åtte fly samt fire demonstrasjons- og prototyper.

Det er kun det russiske flyselskapet Aeroflot og Armavia som benytter flytypen i sine flåter, ettersom produksjonen av flyet går svært sakte.

Sukhoi har så langt kun mottatt 240 bestillinger på det nye flyet, og ledelsen håpet at denne demonstrasjonsturen til Indonesia, India og Pakistan skulle gi gode resultater i nye bestillinger.

Nå er demonstrasjonsflyet forsvunnet og trolig styrtet melder BBC.

 

 

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer