Ett av Sukhois testfly er blitt borte under en demonstrasjons flyvning over Sør-Indonesia.

Flyet skal ha hatt rundt 40 personer ombord da de forsvant fra radaren. Det skal ha vært en rekke ledere fra flyselskap i Indonesia som var ute på en demonstrasjonstur med den nye flytypen.

I følge en liste med oversikt over de som var ombord skal det også ha vært en rekke luftfarts-personell, journalister og ingeniører fra SNECMA.

Flyet tok av fra Halim flyplass ved 14-tiden og skulle bare fly en halvtimes tur for å vise fram maskinen for de inviterte gjestene. Rundt 15.30 mistet radarkontrollen kontakt med Sukhoien.

Det søkes nå i ett fjellområde nær Sajak i Bogor-provinsen.

Andre tur for dagen

Flyturen var den andre for denne dagen melder offisielle kilder innen myndighetene i Jakarta.  Flyet skal ha fløyet på 3,000 meters høyde og skal ha vært på vei til å lande på flyplassen, da det plutselig falt raskt ned til 1.800 meter, før det så forsvant helt fra radaren.

Sukhoi-flyet som nå er forsvunnet har lagt bak seg 6500 timer siden det ble rullet ut fra fabrikken i 2008.

Nytt fly

Sukhoi Superjet 100 er et ganske så nytt fly i markedet, lansert i 2008 med første flyvning er det til nå produsert åtte fly samt fire demonstrasjons- og prototyper.

Det er kun det russiske flyselskapet Aeroflot og Armavia som benytter flytypen i sine flåter, ettersom produksjonen av flyet går svært sakte.

Sukhoi har så langt kun mottatt 240 bestillinger på det nye flyet, og ledelsen håpet at denne demonstrasjonsturen til Indonesia, India og Pakistan skulle gi gode resultater i nye bestillinger.

Nå er demonstrasjonsflyet forsvunnet og trolig styrtet melder BBC.

 

 

ANNONSE
Forrige artikkelSAS vurderer 787
Neste artikkelAvinorflyplassene med økning i april