13.3 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Twitter

Sukhoi-fly landet i flammehav på flyplass i Moskva

Et Sukhoi Superjet SSJ100 (RA-89098) ble innhyllet i et flammehav under landing på Sheremetyevo-flyplassen i Moskva søndag.

Alle 78 ombord skal ha evakuert flyet, som på flere videoer i sosiale medier kan sees omgitt av flammer når det kommer inn for landing. Minst seks personer skal ha kommet til skade i evakueringen, ITAR-TASS skriver at opptil 10 personer skal ha omkommet. I følge russiske medier skal det være snakk om et Sukhoi Superjet-fly produsert i 2017 og levert til Aeroflot samme år.

Flyet skal ha tatt av fra flyplassen, men måtte returnere på grunn av tekniske problemer. Destinasjonen skal ha vært Murmansk. Videoer viser at passasjerer og mannskap rømmer ut av flyet gjennom dørene fremme og ved bruk av nødsklier.

RT.com skriver at flyet skal ha gjort ett forsøk på å returnere og lande på flyplassen ved Moskva, men at dette forsøket måtte avbrytes, det var da det andre forsøket at flyet landet med flammer som omkranset flyet. Pilotene skal ha meldt inn at det var tekniske problemer med flyet før de returnerte.

Flyets haleparti og deler av det bakre skroget skal være helt utbrent i følge russiske medier. Flere skriver at flyet skal ha blitt truffet av lyn like etter avgang, noe som skal ha satt flyets systemer ute av funksjon. Flyets understell skal ha kollapset i forbindelse med nødlandingen.

Foto: Twitter
Foto: Hans O. Nyborg

Saken oppdateres!

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer