18.7 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Sukhoi mister merkevaren SuperJet 100 til Irkut

Det russiske selskapet United Aircraft Corporation har overraskende fratatt produsenten Sukhoi merkevaren og produksjonen av SuperJet SSJ100. Moderselskapet har overført alle aksjer og merkevaren SuperJet 100 til datterselskapet Irkut. 

Fra 1. desember er det dette datterselskapets som skal stå for produksjon og salg av alle kommersielle flytyper som er i eierskap av UAC. 

Det var tilbake i 2017 at moderselskapet bestemte seg for at Sukhoi ikke lengre skal produsere kommersielle fly, men en rekke kilder har trodd dette ikke skulle bli noe av. 

UAC har bestemt at Sukhoi kun skal produsere militære fly. Irkut skal fra nå håndtere salg og produksjon av den nye flytypen MC-21, CR929 og Sukhoi Superjet 100.

Eierskapet av Yakovlev Design Bureau blir også overført til Irkut.

Sukhoi har ikke hatt den store suksessen med å selge SSJ100 flyene, håpet er at Irkut kan ta et bedre tak i å får flytypen produsert og solgt til flere flyselskap verden over melder RT.

Andre nyheter

Nær 700 Dreamlinere kan være rammet av ny produksjonsfeil hos Boeing

Hans Olav Nyborg

Boeing har funnet årsaken til drivstofflekkasjer i KC-46

Hans Olav Nyborg

EASA har testet ferdig 737 MAX – Nå må alle dataene gjennomgås før en godkjenning kan gis

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer