Sunclass og Ving fjerner munnbind på charter

For første gang på nesten to år kan både kabinpersonalet og gjestene om bord på Vings charterflyvninger med Sunclass Airlines vise frem smilene sine igjen, uten munnbind. Fra i dag, 1. mars, lar vi «maskene falle» på alle Sunclass Airlines’ danske, svenske og norske flyvninger.

Reaksjonene var utelukkende positive da kabinpersonalet til Vings egne charterselskap, Sunclass Airlines, fikk vite at de kunne pakke bort munnbindene på alle flyvninger fra den 1. mars. Kabinsjef Carl-Henrik Pedersen sier:

– Vi gleder oss til å fjerne maskene slik at vi kan se hverandres smil og ansiktsuttrykk igjen. Kontakt med våre glade gjester er det som får oss til å elske jobben vår, og det betyr mye å få tilbakemeldinger som et smil fra gjestene. Under pandemien har vi smilt med øynene og gjort vårt beste for å beholde den gode kommunikasjonen, men det blir fantastisk å komme tilbake til det normale.

Ving sier at gjestene har vært flinke til å overholde kravet om munnbind, men de forventer allikevel en positiv mottakelse av nyhetene. Marie-Anne Zachrisson, landssjef i Ving, sier:

– Dette er noe våre gjester har etterspurt den siste tiden, og etter hvert som ting har normalisert seg i samfunnet generelt mener vi det er på tide å la dette gjelde på våre egne flyvninger med Sunclass-maskinene også. Jeg tror gjestene gleder seg til å se hverandres smil og ansiktsuttrykk, og ikke minst å kunne snakke med hverandre uten munnbind.

Hos Ving er det imidlertid helt klart at det fortsatt er høyt fokus på hygiene, både før gjestene går om bord og kontinuerlig under flyturen. Alle Sunclass-flyene er utstyrt med effektive HEPA-filtre som erstatter luften i kabinen hvert 2-3 minutt. Selskapet understreker at du allikevel må ta med deg munnbind i håndbagasjen, da det kan være krav om bruk av munnbind både på flyplasser og andre steder på reisemålet

ANNONSE
Forrige artikkelDropper USA-flyvninger -Umulig for oss å gjennomføre
Neste artikkelDerfor brøt Aeroflot-kapteinen flyforbudet over Canada